Saturday, April 17, 2010 | By: HH

1st time

~1st TYME JADIK UPPER FORM~
sonok gile.nek f4 xyah pk psl exam besa.tu ape yg aku ingt mule2 la..
hakikatnye...
mse mule2 kne tuka kelas dari 03 msuk 04,sedey gile.
ngn xde kwn pompuan dari kelas lame,kne lak bkawan ngn owg2 yg x pena btego sape sblom ni..
redah je borak ntah hape2 ntah.payahnye nak adapt ngn suasana baru tu..
tp lame2..hakikat yg dorg antare org2 yg paling bes pena aku kenal,x bole nak nafikan la..

~1st TYME BER-RUMET-KAN JUNIOR NGN SENIOR~
pelik gile.dpt lak mule2 sebilik ngn dak yg slalu dkutuk2 dlu.hahaha.
tp bile da kenal ngn dak2 tu,kepale dy same sewel je cam aku ni haa..
ngn akak senior yg mmg baik tahap melampau tu..;)
dorg ni la yg aja aku bsopan sket ngn owg len.dorg xde mcarut,mmaki o ckp bnde2 yg mcm aku slalu ckp..
segan pon ade.tapi dorg bole trime aku cmtu.aku pon stat la kenal ngn dak2 junior yg len..
bes rupenye borak ngn budak2.hehehe.

~1st TYME BLAJA NGN CKGU NONEE~
tgok owgnye kecik cinonet je.ingtkan bese2 je la.
sekali tuu.....
amek ko...
awal2 da kne warning,sape x siap hw o x dpt jwb soklan,kne dok atas meja.
mak oiii..kat 504 tu,wan zulaikha[ampun cik wan!] la owg 1st yg jd perintis duduk atas meja.
baru 2 hari blaja pasal cell,da kne soal cmne protein synthesis dari nucleus sampai golgi apparatus.
peh3..wan x dpt,aku la yg kne.gigil2 la beb..
siap kne sergah lagi tu..''..tu ape pegang2 tangan tu,berdoa?!..''wahh..ilang
tros protein,nucleus segala bnde..
tp ngn ckgu noni la aku blaja yg nak dpt mrkh tggi tu bkn senang.
bkn senang mcm makan eskrem keladi..
susanye tu...sampai kdg2 rse nak give up je..

~1st TYME DAPAT PNG LEBIH 3.5~
rase seronok.rse cam sume owg pandang kite pandai je..hahahhaa..
tapi..masuk sem 2..peh2..gile hectic ah.mcm2 bnde nak kne kejar..
sampai kdg2 makin dikejar,makin jaoh je rsenye..
hari2 doa supaya hati terang,senang nak hafal sgale mcm formula,nme cell,fungsi dan bla3…
bkn senang nak dpt png camtu.utk owg yg malas tahap dewa dewi cam aku ni…hehe
tp,owg da mule ade expectation yg tggi kat kite..bile kua result je.ade je nak d compare2 ngn si polan la si anu la..eee..nyampah r plak..
anyhow,persaingan tu…bagus gak senanye..
dok seblah kawan yg aku tawu mmg pndai sejak kecik tu..lme2 aku sedar yg aku xnak kalah ngn dy…aku jadi makin bsungguh blaja[sket la..] thanks to her..


~1st TYME BORAK NGN OWG2 YG DITAKUTI~
Mse lower form mne pena bcakap ngn pejal.
Pudin apetah lagi…
Ezeckiel george,sopi tu sume..hmm..bile da borak2 sambil blaja2 [iye aje…],aku rse dorg tu ok je..
Even mcm2 bnde buruk yg owg cte psl dorg..
Kite sape nak judge bnde2 tu..
Ezeckiel,rse cam comfortable je borak ngn dy.mybe sbb kitorgnye nick same..so sng nak ngam..hehe.ye2 je aku la.
Pudin yg kejap2 ade kejap2 xde tu..hmm..aku rase..
Tu la budak yg paling jarang ade lam kelas..
Kdg2 nmpak cam kiut je dak ni.tp kdg2,buat owg nyirap je…adess..
Tapi kalo dy buat muke kesian dy tu,silap2 mkcik ds pon bole cair beb.eheh.
So,even dak2 tu sume buat mcm2 hal mcm2 kes,aku still admit la,dorg klasmet aku yg sgt2 la bes..

~1st TYME KAWAN NGN PENJENAYAH~
Hahaha..ade la seploh owg minah yg jadi robin hood mse tu…
Naya je budak yg kne tu..hehhe..even keadaan mse tu tegang,tapi bile dikenang2 balik…
x sgke lak kwn2 aku ni dasat cmtu.hua3.xleh lupe la..
sejak tu junior rmi yg takot ngn batch kite ni..adoii..
ust sampaikan x tkate ape..kemaen la braninye anak2 murid dy ni..
active 10..bgge seh ngn dorg tu.hahahaha..
kalo da parents pon join..
“..don’t touch my daughter..’’wahh..
“..anak saye btumbuk kat dalam tu..’’ahahaha
“..don’t say a word..”hua3
sungguh la haru..
tapi trimass la korg,kes2 curik2 da jarang dgr since then..

~so..just fair enough kalo aku kate jadik student kat mrsm pontian tu antare fasa idop paling bes la..~
WRITTEN by ZAKIAH,
PUBLISHED by HARISHAH.

3 comments:

Amirul Asyraf said...

wah...yg active 10 tu x bleh blah..haha
tp bagus ar..pdn muke junior...

syuk606 said...

best!!!
=]

faTIN NORALBAniaH__fania said...

active10 ni bagus pe...