Monday, January 20, 2014 | By: fifie izyani roslan

hai !

sunyinya blog ni :)

assalammualaikum kawan-kawan :)

bukak-bukak blog, nampak blog ni sepi je takde entry baru.
mana penulis-penulis yang lain ? taknak kongsi cerita ke ?
hehe

oh by the way,
aku tengah dalam kelas ni.
kursus ni sangat ler bosana dimana yang instructornye bercakap sorang-sorang kat depan dan haruslah aku melagha di belakang.

mihmihmih :3

by the way,

siapa je yang pergi wedding pina ??

pian done.
caca done.
zila done.
pina on the way.

who's next ?

-fifieizyaniroslan-
Monday, August 13, 2012 | By: fifie izyani roslan

:)

iftar bersama 
ntah bila dapat berkumpul kembali 
mungkin lebih ramai ?



Thursday, June 16, 2011 | By: dayah samad

kami jauh dimate, tapi dekat dihati


assalamualaikum,salam sejahtera to all my majuscorp sayang
da lame gile x menapak kat blog kite ni, rase cam da usang siket. tapi usang usang pon, blog ni tetap bernyawa kn?? kn? kn? al maklum laaa sume da busy ngan life masing2. 
owh yaaaa.tujuan utame tulis blog nihhh

TAHNIAH WAHAI SAHABATSAHABAT KU YANG BERJAYE MENERUSKAN PELAJARAN KE PERINGKAT YANG LAGI TINGGI, TIDAK KIRA LA COURSE APE PON, I AM PROUD OF YOU GUYS. BAGI YANG MASIH MENUNGGU PANGGILAN [mcm aku nihh]INSYAALLAH, REZEKI SEDANG DIHANTAR 
semakin bertebaran la kawan2 ku di seluruh malaysia. semakin jauh la kite semue. 
tapi kerane ade kemudahan IT  skarang, jangan la kite jauh dimate,jauh dihati okey
facebook ade, page batch ade, kalau rase rindu tuhhh jangan ade rase segan silu malumalu kucing na drop by there. yela, skrang sume da bertambah kenalan baru,bertambah bestfriend baru, tapi ingat, friends never be forgotten. tegur tegur la kawan2 lame, takde dose nye kawan ku.

yang penting YA ALLAH RINDU NYE AKU KAT KAWAN2 MAKTAB KUH. RINDU ALL THE OLD MOMENTS BATCH KITE SO UNITED. RINDU MASE KESENGALAN TERSERLAH, KEBUDAK2KAN TERSERLAH.RINDU MASE BATCH KITE UNITED UNTUK CARI GADUH AND CARI PASAL. TU SUME KENANGAN GILER.

rindu korg.i love you guys.
Monday, February 21, 2011 | By: wahidayana

hari ini hari saya menjejakkan kaki.....

kawan2..
21 februari 2005
korang ingat tak hari tu hari ape???
hari tu hari kite same2 melangkah kaki kat mrsm pontian..
begitu cepat mase berlalu...
sekarang kite semua dah berada di seluruh Malaysia..
hehe..
rindunyer kat korang semua...
tak kesahlah yg masuk form 4 ke, masuk second intake ke..
yg penting kite dah same2 berjuang kat mrsm pontian..
ape2 hal pon..
aku rindu korang sume!!!
moge berjaye di mana saje anda berada!!
btw..
doakan aku nak pekse final..
hehe!
sayang korang..
assalaualaikum!!
=)
Saturday, December 25, 2010 | By: alin

HADIAH BUATMU TEMAN

Jalinan persahabatan
Kita abadikan sepanjang zaman
Berpanjangan dan berkekalan
Manisnya iman
Hidup di dalam perjuangan


Kasih sayang kuhadiahkan buatmu teman
Untuk kau simpan ingat-ingatan
Jadinya bekalan perjalanan
Hidup di dalam perantauan


Gunung didaki lembah sama dituruni
Kita diuji berulang kali
Nyata setia sebati


Gelap ditempuhi cerah sama disusuri
Cinta yang murni rahmat Ilahi
Harumnya kita kecapi


Syukur padamu Tuhan
Syukur kita dihadiahkan
Hadiah iman
Hadiah kasih sayang
Cinta seorang teman


Dan syukur buatmu teman
Syukur kita dipertemukan
Pengorbanan dan kesetiaan
Tak mungkin kulupakan

Saturday, November 27, 2010 | By: HH

inilah gunanya sahabat

salamun 'alaikum...

pernah tak, dalam hidup korang sekarang ni korang rasa apa yang korang buat semuanya terasa hambar. tak kira la study ke, dalam soal ibadah ke, pergaulan sesama kawan kawan, mak ayah atau cikgu cikgu?

kadang kadang benda macam ni tak boleh nak dielakkan. perasaan ni datang macam tu je. waktu ni la most of us akan jadi hopeless. aku pernah rasa sangat bersemangat dengan hidup, aku pernah jugak rasa putus asa. dan aku pasti korang jugak pernah rasa macam tu.

ahamdulillah, walaupun aku tak banyak kawan, tapi Allah beri aku beberapa sahabat yang sangat sangat sangat baik. insya Allah memang sahabat dunia akhirat, tak ternilai...

"Isha, iman kita ada masanya naik dan turun. kita manusia biasa. mungkin kita kurang amalan yang kita selalu buat dulu. pernah tak rasa yang ada masanya ibadah yang awak buat terasa hambar? takpe, teruskan… kita nak dapatkan cinta yang sangat bernilai mesti banyak pengorbanan yang kita kena buat. kita rasa, cuba betulkan solat. solat yang berkesan akan bagi kesan pada jiwa kita.”
-Syakirah-


kalaulah korang sedang rasa apa yang aku rasa sekarang ni, jom kita check semula solat kita. bermula dari niat, sampailah beri salam. perhatikan setiap satunya. insya Allah, perlahan lahan kita jadi baik :')


kat sini ada satu link ikhwah Jordan kongsi denganku. bacalah, insya Allah memberi manfaat. How To Be A Productive Muslim.


last but not least, all the best in your life. aku percaya, walaupun kita jauh, sebenarnya kita dekat :')
Thursday, November 25, 2010 | By: Syukri Mohtar

1 tahun berlalu....


Hanya zaman persekolahan sahaja yang mengajar kita erti SAHABAT dan REMAJA...
Dan bila zaman itu berlalu nescaya ia tidak akan kembali lagi..
Masa ini kita akan membawa haluan masing-masing...
Mungkin sukar untuk kita bersatu kembali di tempat sekecil kelas,bergurau,ke DS, ke tandas,ke surau dan semuanya bersama...
Terbukti zaman remaja merupakan zaman yang memberikan 1001 makna di dalam hidup dan sukar untuk dilupakan...
Mungkin satu hari kita akan menangis kerana rindu akan zaman remaja yang sangat indah


Dah nak setahun kite tinggalkan maktab,masing-masing dah bawak haluan mereka sendiri.Ade yang masuk matrix,universiti & ade gak yang da fly.Sekejap je rase dah setahun.Ade sape2 rindu nak prep kat kelas?haha.

Saje je nak nak post entry untuk 1 tahun kite da x jadi pelajar sekolah.

This song is for you 4th batch MAJUSCOP

I'll Always Remember You Lyrics

I always knew this day would come
We’d be standing one by one
With our future in our hands
So many dreams so many plans

Always knew after all these years
There be laughter there be tears
But never thought that I’d walk away
with so much joy but so much pain
And it’s so hard to say goodbye

But yesterdays gone we gotta keep moving on
I’m so thankful for the moments so glad I got to know you
The times that we had I’ll keep like a photograph
And hold you in my heart forever
I’ll always remember you

Another chapter in the book cant go back but you can look
And there we are on every page
Memories I’ll always save
Up ahead on the open doors
Who knows what were heading towards?
I wish you love I wish you luck
For you the world just opens up
But it’s so hard to say goodbye

Yesterdays gone we gotta keep moving on
I’m so thankful for the moments so glad I got to know you
The times that we had I’ll keep like a photograph
And hold you in my heart forever
I’ll always remember you

Everyday that we had all the good all the bad
I’ll keep them here inside
All the times we shared every place everywhere
You touched my life
Yeah one day we’ll look back we’ll smile and we’ll laugh
But right now we just cry
Cause it’s so hard to say goodbye


Yesterdays gone we gotta keep moving on
I’m so thankful for the moments so glad I got to know ya
The times that we had I’ll keep like a photograph
And hold you in my heart forever
I’ll always remember you

I’ll always remember you
I’ll always remember you


I'll Always Remember You by kris606

Monday, November 8, 2010 | By: pyro_de_klose

CUBA HAYATI KWN2 KU...

Kosong - news at 11



Ku cuba tuk petik bintang di langit,
Tapi tak tercapai hajatku,
Itu semua palsu,
Mimpi-mimpiku yang indah,
Hanyalah tipu semata,
Itu semua dusta;


Impian,
Tak terjadi tanpa kerja,
Tak terjadi tanpa buat apa-apa,
Harapan,
Kan hanya tinggal kenangan,
Tiada yang kekal buat selamanya;


Kini aku sebatang kara,
Langsung tiada harta benda,
Hidup hanya kerna terpaksa,
Menempuhi gelora jiwa,
Menangkis mainan dunia,
Maruahku entah ke mana;


Impian,
Tak terjadi tanpa kerja,
Tak terjadi tanpa buat apa-apa,
Harapan,
Kan hanya tinggal kenangan,
Tiada yang kekal buat selamanya.

tulus ikhlas dr student kmj...


Saturday, November 6, 2010 | By: alin

RENUNGAN...

assalamualaikum...

Dirimu terhias sebagai sebaik-baik ciptaan
Maka jadikanlah dirimu nisa’ yang boleh menjadi mujahidah,jihad di jalan Allah
Jadikanlah dirimu antara fatayat yang dijulang,cantik di pandang tetapi susah untuk dipegang
Jadikanlah dirimu gadis manis yang tak pernah kalah dengan redup panahan mata adam
Biar nafsumu hidup dalam tarbiyah dijalan dakwah bertintakan darah dan air mata perjuangan
Dititip atas warkah penuh kemuliaan dan
Dikirimkan untuk mujahidah menuju Tuhan

*fatayat-remaja perempuan

Wednesday, November 3, 2010 | By: alin

BICARA HAMBA

assalamualaikum...

tengah belek-belek blog batch niy
tiba-tiba tertarik dengan satu tajuk
click kat tajuk tu dan baca

tiba-tiba ada rasa kelainan
sedar dan berfikir...

cuma ana nak cakap (rasa diri ini tak layak nak gunakan istilah 'nasihat')
tak mengapa kamu tak ada ilmu agama tahap tertinggi
tak apa kamu tak tahu hukum agama yang tahap tertinggi
asalkan kamu tahu apa tanggungjawab kamu dan semestinya kita semua duduk di atas muka bumi ini
iaitu sebagai khalifah

Firman Allah SWT
`Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi......'
(al-Baqarah:30)

asalkan kita tau tujuan dan tanggungjawab kita sebagai mukmin iaitu melaksanakan apa yang Allah suruh tinggalkan apa yang Allah larang,

teringat ana dengan kata ustazah kat sekolah agama masa zaman muda dulu (sekarang pun muda lagi tapi dulu lagi muda drpd sekarang) apa yang dia kata,dan dia selalu mengulanginya
'buat apa yang Allah suruh,tinggalkan apa yang Allah larang,sembahyang jangan tinggal,'
ana terfikir kenapa ust itu mengasingkan kata 'sembahyang jangan tinggal' padahal itu juga merupakan suruhan Allah.

Dan ana yakin kamu tahu yang solat itu merupakan tiang agama dan apabila kita menunaikan solat,ia dapat cegah kita daripada buat apa yang Allah larang.Bila kita mati nantipun,perkara pertama yang ditanya juga perihal solat.

Rasulullah SAW bersabda
''sesungguhnya amal yang mula-mula sekali dihisab pada hari kiamat ialah solat seseorang,jika solatnya diterima maka beruntung dan berjayalah ia,dan jika tidak diterima maka kecewa dan rugilah ia.Sekiranya terkurang dari sembahyang fardhunya,Allah berfirman,'Periksalah,adakah hambaKu mempunyai solat-solat sunat untuk dicukupkan apa yang terkurang solat fardunya??'

seperti yang pernah ana cakap dan ustaz pun selalu ingatkan,
sempurnakan yang fardhu,memperbanyak yang sunat
insyaAllah jika kita jaga hubungan dengan Allah,insyaAllah segalanya dipermudahkan..
yakin dan percaya..
itu yang pasti

sayang kamu hidayah samad =)
semoga kita berjaya dengan cemerlang dalam pspm..insyaAllah
''peperiksaan adalah tempat untuk kita menguji sama ada kita telah menunaikan tanggungjawab terhadap ibu bapa atau tidak''